Samen door de crisis:
zo kan Insights Discovery helpen

6x hoe inzicht in gedragsvoorkeuren helpt

Het coronavirus heeft ons (werkende) leven behoorlijk op zijn kop gezet. Van de ene op de andere dag zijn we aan huis gekluisterd, zitten we 24/7 op de lip van onze geliefden en/of huisgenoten en is face-to-face contact met collega’s (maar ook familie en vrienden) nauwelijks mogelijk. Niemand weet hoe lang dit gaat duren en wat ons precies te wachten staat. Een ding weten we wel: we moeten er samen het beste van maken en elkaar helpen waar we kunnen. Inzicht in je eigen gedragsvoorkeuren en die van de mensen om je heen is dan geen overbodige luxe.

Ons blog staat boordevol inspiratie, waardevolle inzichten en praktische tips die jou in deze onzekere tijden kunnen helpen om in verbinding te blijven met de mensen die je lief zijn en op een effectieve manier te blijven samenwerken met collega’s. Op deze pagina hebben we de meest relevante content voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee!

#1 | Inzicht in jezelf en anderen
We hebben allemaal iets anders nodig om goed te blijven functioneren  

#2 | Afstemmen en verbinding maken
Zo speel je effectief in op wat de ander fijn vindt of nodig heeft

#3 | Virtueel communiceren
Effectief communiceren met de 4 Insights Kleuren doe je zo

#4 | Feedback geven
Zo hou je mensen scherp en betrokken

#5 | Omgaan met verandering
Hoe hou je het hoofd koel?

#6 | Kleurrijke stress wegnemen 
Zo kun je stressgedrag en stressfactoren herkennen en aanpakken

#1 | Inzicht in jezelf en anderen

We reageren allemaal anders op de crisis en hebben allemaal iets anders nodig om onder deze nieuwe omstandigheden goed te blijven functioneren. Dat heeft te maken met onze psychologische voorkeuren. Insights koppelt deze voorkeuren aan de inmiddels alom bekende kleuren Helder Blauw, Vurig Rood, Stralend Geel en Zacht Groen. Ze geven je inzicht in je eigen reacties en gedrag en helpen je om te begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien. Ken jij je eigen voorkeuren en die van de mensen met wie je momenteel 24/7 in één huis zit en/of virtueel moet samenwerken?

Meer over de Insights Kleuren

Behandel de ander zoals de ander wil worden behandeld

#2 | Afstemmen en verbinding maken

Insights geheim voor goede relaties: afstemmen op de ander. Het wil zeggen dat je in je gedrag rekening houdt met wat de ander prettig vindt. Dat staat haaks op wat velen van ons van huis uit hebben meegekregen: behandel de ander zoals je zelf wilt worden behandeld. Ons motto: behandel de ander zoals de ander wil worden behandeld. Je laat ermee zien dat je de behoeften van de ander erkent, dat je hem waardeert en respecteert om wie hij is. De ander zal zich daardoor meer op zijn gemak voelen bij je en beter op je reageren. In iemands hoofd kijken kan helaas niet. Maar je kunt wel leren om de voorkeuren van een ander te herkennen. Zodat je effectief kunt inspelen op wat de ander fijn vindt of nodig heeft. 

Zo verbeter je relaties

#3 | Goede communicatie belangrijker dan ooit

Op afstand werken is de laatste jaren steeds gewoner geworden. Maar er is een groot verschil tussen thuiswerken omdat je ervoor kiest, en thuiswerken omdat het moet. Waar we gewend zijn om thuiswerkdagen te besteden aan werkzaamheden die veel concentratie vereisen, moeten we nu ook virtueel overleggen, samenwerken, problemen oplossen en knopen doorhakken. De huidige crisis stelt de meeste organisaties immers voor stevige uitdagingen. Het maakt goede communicatie en sterke relaties tussen teamleden en collega’s belangrijker dan ooit. Ook voor virtueel communiceren geldt: rekening houden met de voorkeuren van je gesprekspartner(s) kan de effectiviteit van je communicatie aanzienlijk vergroten.

Effectief communiceren met de 4 Insights Kleuren

Download het voorbeeldprofiel

Zo ziet een Insights Discovery profiel eruit

Het Insights Discovery Profiel geeft mensen meer inzicht in zichzelf en en helpt bij zowel persoonlijke, team- als leiderschapsontwikkeling. Hoe dat werkt,  ontdek je wanneer je jouw persoonlijk Insights Discovery profiel krijgt teruggekoppeld of deelneemt aan de Insights Discovery accreditatie.

Benieuwd wat je van een persoonlijk Insights Discovery profiel kunt verwachten? Download hier gratis het profiel van Frank Voorbeeld.

#4 | Blijf elkaar feedback geven

Dan nog blijft het een hele uitdaging om mensen aangehaakt te houden en ervoor te zorgen dat iedereen de goede dingen doet. Daar komt bij dat veel mensen niet gewend zijn om op afstand te werken en daardoor behoorlijk onzeker kunnen zijn: doe ik het wel goed? Doe ik wel genoeg? Het zijn vaak dezelfde mensen die zich tijdens een virtuele meeting op de achtergrond houden en later zeggen (of alleen maar denken) dat ze zich niet gehoord voelen. Funest voor het juist nu zo belangrijke onderlinge vertrouwen. Blijf elkaar daarom feedback geven. Het D4 Feedback model van Insights helpt mensen om effectief feedback te geven én ontvangen.

Meer over het D4 Feedback model

#5 | Hoe ga jij met verandering om? | E-book

We gaan allemaal op een andere manier met verandering om. Deze crisis maakt dat extra duidelijk. De één krijgt last van angst, stress en somberheid, een ander schiet in de actiemodus, een derde leeft door alsof er niks aan de hand is. Hoe hou je het hoofd koel? Hoe bewaar je de controle? Hoe blijf je productief? Een kant-en-klaar antwoord kunnen we niet geven. Een eerste stap richting effectief mee-veranderen: inzicht in hoe jij met verandering omgaat en wat je sterke punten en uitdagingen zijn. Je leest er meer over in ons e-book ‘Hoe ga jij met verandering om?’

Download het e-book

#6 Zo neem je kleurrijke stress weg

Voor velen van ons gaat ondertussen het werk gewoon door. En of we ons nou vooral zorgen maken om onze gezondheid of die van onze dierbaren, vrezen voor het voortbestaan van ons bedrijf of gewoon knettergek worden van het thuiswerken: het zal de komende tijd gepaard gaan met een flinke dosis stress. Het kan enorm helpen als je stressgedrag bij jezelf en anderen kunt herkennen. Als je weet waar iemand stress van krijgt, hoe dat stressgedrag eruitziet en wat er nodig is om die stress weg te nemen. Het stressmodel van Insights Discovery maakt stress op een eenvoudige manier inzichtelijk.

Stress verminderen met Insights Discovery

Ook aan de slag met Insights Discovery?

Zeg Insights Discovery en mensen beginnen over de 4 kleuren. Maar ons model bestaat uit meer dan 4 kleuren. Hoe dat precies zit en hoe het bijdraagt aan je persoonlijke effectiviteit, ontdek je wanneer je jouw persoonlijk Insights Discovery profiel krijgt teruggekoppeld. Dat gebeurt altijd door een gecertificeerd Insights Discovery practitioner. Onze community van practitioners bestaat uit ervaren trainers, coaches, consultants en HR-professionals met uiteenlopende expertise. We kunnen je dus altijd in contact brengen met een professional die bij jou en/of je organisatie past.

Breng mij in contact

Insights Discovery